Repasované autodíly přímo od zdroje
search
Chcete poradit?
basket 0

0 Kč

V košíku nemáte žádné zboží

Výhody repasovaných náhradních dílů oproti originálním

calendar11.02.2021

timer3 min

userTomáš

Když se vám porouchá auto, máte dvě možnosti. Můžete nechat poškozený díl opravit (je-li to možné), nebo jej vyměnit. Výměna je velmi často rychlejší a levnější variantou. Zejména pokud se rozhodnete využít repasovaný díl. Oproti novým originálním dílům můžete ušetřit až polovinu nákladů. Kvalita je však na stejné, nebo dokonce vyšší úrovni než u nových dílů. Přečtěte si, jak repasujeme díly u nás.

Šetří repasované díly jen peněženku, nebo i životní prostředí?

V grafu výše vidíte posouzení životního cyklu repasované převodovky MQ250 oproti té nové


Použité náhradní díly nejsou výhodné pouze z finančního hlediska. Jejich opětovné využití je navíc ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Na repasi použitého dílu (převodovka) je potřeba cca o 33 % méně spotřebované energie než při výrobě nového náhradního dílu.

V některých případech nemusí být cenový rozdíl repasovaného oproti novému dílu tak patrný. Je to zejména v případech, kdy jsou při přepracování starých dílů použity novější technologie, než ty, které byly dostupné v době výroby nového vozu. Někdy tak tyto repasované díly mohou být dokonce kvalitnější než originální.

V grafu výše vidíte posouzení životního cyklu repasované převodovky MQ250 oproti té nové

Na obrázku vidíte průběh repase u nás

Každá repase začíná kompletní demontáží použitého dílu. Ten je rozebrán na jednotlivé komponenty. Následuje důkladné vyčištění všech komponent a jejich pečlivá kontrola. Opotřebené, deformované a neopravitelné součástky (těsnění, ventily, šrouby) jsou vyměněny za nové. Poté se celý díl opět zkompletuje a na specializovaných přístrojích se zkontroluje jeho funkčnost. Výsledkem náročného testování je výstupní protokol, který garantuje 100% kvalitu a funkčnost repasovaného dílu.

Průběh repase u nás

Používání repasovaných dílů není žádná novinka

Na dobové fotografii vidíte, jak to vypadalo v automobilkách dříve


Myšlenka repasovat náhradní díly vznikla za poválečné hospodářské krize v roce 1947 v Německu. V tu dobu zde panoval nedostatek všeho, a proto se na nově vzniklou linku začaly vracet vysloužilé vzduchem chlazené boxery z prvních VW Brouků a Transporterů. V České republice Škoda Auto umožňuje měnit repasované díly od roku 1995. 

Mezi nejpoptávanější komponenty patří vstřikovací čerpadla, turbodmychadla, startéry a vstřikovače

V současné době nabízí repasované náhradní díly značky osobních i nákladních automobilů, například FORD, PEUGEOT, BMW nebo VOLKSWAGEN.


Na dobové fotografii vidíte, jak to vypadalo v automobilkách dříve

Spokojení zákazníci se k nám rádi vrací

Obliba repasovaných náhradní dílů roste. Často se lidé obávají jejich kvality a funkčnosti. Ale ti, co je vyzkouší, se k nám často vrací pro další, jelikož mají s repasovaným dílem dobré zkušenosti. Náhradní díly po repasi se od nových liší v jediném. V ceně.

Máte nějaké otázky k repasovaným dílům? Kontaktujte naši zákaznickou podporu.